Ваш дах захищає будинок від багатьох природних факторів. Це основна річ, яку всі знають, але те, що невідоме для більшості з нас — це компоненти, які входять у всю покрівельну систему. Це важливо для повсякденної безпеки вашої покрівлі.

БаПокрівля на дімгатьох людей цікавлять лише помітні елементи структури, проте вони ніколи не турбуються про те, як вона виготовлена дана система. Більшість власників будинків вважають, що заміна покрівлі — це рішення; їх часто більше хвилює чудовий вигляд, проте вони не приділяють достатньо уваги ролі, яку відіграє дах, а тому не знають які завдання ставити підряднику аби отримати якісний кінцевий результат. Завдяки даній статті ви точно будете знати які питання ставити підряднику, на що звернути увагу та які елементи покрівлі відіграють найважливішу роль.

Що таке підкладка для даху?

Простіше кажучи, підкладка на даху — це шар матеріалу, який знаходиться між конструкцією даху та останніми шарами її покриття, такими як черепиця, бляха або шифер. Хоча хороша установка черепиці чи іншого верхнього покриття дуже важлива, ви одержите найвищу якість покриття, якщо виконаєте усі обов’язкові пункти. Підкладка захищає балки даху від механічного пошкодження та впливу води, тому зменшує ймовірність протікання та гниття через вогкість.

Коли покрівельний настил буде пошкоджено або втратиться черепиця, підкладка завадить воді потрапити на колоди та обрамлення. Професійні підрядники по покрівлях завжди використовують підкладку, адже вона дійсно має практичний сенс.

Існує 3 основних види підкладки для покрівлі:

рулон підкладки під дахРуберойд

Підкладка що використовується найчастіше. Вона може бути виготовлений з органіки або склопластику. Вологостійка, проте не водонепроникна.

Небітумне покриття (синтетичне)

Синтетичне або штучне покриття, яке можна виготовити з найрізноманітніших матеріалів. Воно легке, але відрізняється високою міцністю. Має високу стійкість до ультрафіолетових пошкоджень і вважаються хорошим бар’єром для вологи. Професіонали розуміють, що його неможливо встановити як асфальт.

Армовані мембрани з поліетилену

Армовані мембрани з поліетилену

Поверхня може мати полімерну плівку, яка прикріплена до неї та допомагає протистояти волозі. Вона також стійка до механічних пошкоджень та погодних умов. Це хороший варіант для металевих покрівель, оскільки він призначений для витримки високих температур.

Для чого потрібна підстилка для покрівлі?

Це буфер вологи

Покрівельна підкладка гарантує вашому даху додатковий захист, який не може забезпечити одна лише черепиця чи бляха. Вони лише перша лінія захисту. Черепиця відбиває сонячні промені, протистоїть вітру та опадам, проте вона не перекривається і не ущільнюється по всіх краях. Її можна легко підняти сильним вітром, що робить черепицю не на 100% надійною покрівлею. Бітумна черепиця може виявитися неміцною, а температура мансарди, що не провітрюється, також може зашкодити вашій їй.

покрівельники дахуЧому гарантія важлива

Питайте у своїх підрядників про гарантію на покрівельні роботи — вона покаже на скільки ваші майстрі професіонали та відповідальні виконавці.

Маючи високоякісну, правильно встановлену підкладку на даху, ви захищаєте себе від безлічі проблем з покрівлею, а це означає, що власник нерухомості буде витрачати менше коштів на обслуговування та виправлення недоліків в довгостроковій перспективі.

Не соромтесь говорити з підрядниками, вимагайте від них професійної консультації, адже саме вони повинні розказати Вам нюанси, переваги та недоліки усіх видів підкладок, які будуть ідеальними саме для вашого майна.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Ваш коментар буде опублікований протягом 24 годин.

Скасувати відповідь

КАЛЬКУЛЯТОР/ПРАЙС

Скористайтеся нашою формою, щоб оцінити початкову вартість ремонту чи монтажу.

ЗАПИТАТИ ЦІНУ
Останні Статті
Найбільше переглянуті
Copyright All Rights Reserved © 2019 by Дімар.