Сучасне будівництво чекає від будівельних матеріалів не тільки естетичних якостей, а й довговічності, простоти монтажу, невибагливого догляду та економічності. ДПК – деревно-полімерний композит – один з матеріалів, що повністю відповідає цим параметрам.

Чи підійде ДПК для будівництва дерев’яної тераси

ДПК – це суміш деревної тирси і пластика, які з’єднуються в розплавленому, рідкому стані з наступним затвердінням кінцевого продукту. Тому ДПК називають «рідким деревом». Поява цього будматеріалу було продиктовано бажанням отримати альтернативний продукт дорогим сортам дерева, який би володів більш високими експлуатаційними характеристиками.

Від деревини композитний матеріал перейняв:

– Автентичну естетику дерева (текстуру, малюнок, колір); 
– теплоту і навіть аромат натурального матеріалу; 
– екологічну безпеку 
– легкість монтажу / демонтажу, при якому ДПК, як деревина, легко пиляється, ріжеться і висвердлюється;

Полімерна складова наділила цей матеріал:

– Вологостійкість, стійкість до температурних перепадів і сонячного світла (не тріскається і не вигоряє), що привело його в сад в ролі головного будматеріалу для зведення альтанок, огорож, парканів, тераси з дерева , хоч і «рідкого». 
– зносостійкість і міцність поверхні , якій не страшні дамські шпильки з металевими набійками або кігті домашніх тварин; 
– ДПК не ковзає навіть у стані зволоження; 
– не схильний до гниття, цвілі і грибка, не боїться шкідників і корозії;

Ще про плюси матеріалу

Дерево-полімерний композит характеризується крайньою невибагливістю догляду.  На відміну від дерева, він не вимагає регулярного циклювання, лакування та / або фарбування, і інших витратних маніпуляцій.Виняткова довговічність матеріалу дозволить дерев’яним терасах , верандах, спортивним і танцювальним майданчикам з ДПК прослужити чверть століття. При порівнянні деревинно-полімерного композиту і деревини з аналогічними технічними та експлуатаційними параметрами, то ціна вироби з останнього в кілька разів перевищить вартість виробів з ДПК при аналогічному кінцевому результаті. У порівнянні з дерев’яними конструкціями, вироби з композиту можуть бути порожнистими, що значно полегшує їх вагу.Догляд за конструкціями з «рідкого дерева» мінімальний – досить у міру необхідності очистити альтанку або дерев’яну терасу з ДПК від пилу бруду напором води. Завдяки фізико-технічними характеристиками матеріал може використовуватися в багатьох кліматичних поясах.

ЗАЛИШИТИ КОМЕНТАР

Ваш коментар буде опублікований протягом 24 годин.

Скасувати відповідь

КАЛЬКУЛЯТОР/ПРАЙС

Скористайтеся нашою формою, щоб оцінити початкову вартість ремонту чи монтажу.

ЗАПИТАТИ ЦІНУ
Останні Статті
Найбільше переглянуті
Copyright All Rights Reserved © 2019 by Дімар.